Udazkenerako errezeta erraza eta goxoa

Kalabaza-krema goxoa (4 pertsonarentzat) 🎃
Prestatzeko denbora: 30 minutu
🥕 Osagaiak:
-
600 g kalabaza (garbitua eta zatitua)
-
Tipula bat
-
Azenario bat
-
Patata ertain bat
-
500 ml barazki-salda (edo ura)
-
Oliba-olio pixka bat
-
Gatza eta piperbeltza
-
Nahi izanez gero, krema pixka bat edo gazta freskoa zerbitzatzean
🔥 Prestaketa:
-
Tipula eta azenarioa txikitu, eta lapiko batean olio apur batekin erregosi 5-7 minutuz, bigundu arte.
-
Kalabaza eta patata gehitu, eta pare bat minutuz nahastu.
-
Barazki-salda bota, eta su ertain-baxuan egosi 20 minutuz, dena bigundu arte.
-
Sua itzali eta guztia irabiagailuarekin pasa, krema leuna geratu arte.
-
Gatza eta piperbeltza doitu.
-
Zerbitzatu bero-bero, gainetik krema txorrotada batekin edo gazta apur batekin.
✨ Gomendioa: ogi txigortu pixka batekin lagundu, edo gaztaina erreak gehitu ukitu berezi baterako.