Udazkenerako errezeta erraza eta goxoa

Udazkenerako errezeta erraza eta goxoa Kalabaza izaten da garai honetan, eta, beraz, kalaba-krema gozoa errez prestatzeko pausoak dituzu hemen. https://www.gaztezulo.eus/albisteak/udazkenerako-errezeta-erraza-eta-goxoa/@@download/image/pexels-ekaterina-bolovtsova-5662121.jpg
2025/10/10
Kalabaza izaten da garai honetan, eta, beraz, kalaba-krema gozoa errez prestatzeko pausoak dituzu hemen.
Udazkenerako errezeta erraza eta goxoa

Kalabaza-krema goxoa (4 pertsonarentzat) 🎃

Prestatzeko denbora: 30 minutu

🥕 Osagaiak:

  • 600 g kalabaza (garbitua eta zatitua)

  • Tipula bat

  • Azenario bat

  • Patata ertain bat

  • 500 ml barazki-salda (edo ura)

  • Oliba-olio pixka bat

  • Gatza eta piperbeltza

  • Nahi izanez gero, krema pixka bat edo gazta freskoa zerbitzatzean

🔥 Prestaketa:

  1. Tipula eta azenarioa txikitu, eta lapiko batean olio apur batekin erregosi 5-7 minutuz, bigundu arte.

  2. Kalabaza eta patata gehitu, eta pare bat minutuz nahastu.

  3.  Barazki-salda bota, eta su ertain-baxuan egosi 20 minutuz, dena bigundu arte.

  4. Sua itzali eta guztia irabiagailuarekin pasa, krema leuna geratu arte.

  5. Gatza eta piperbeltza doitu.

  6. Zerbitzatu bero-bero, gainetik krema txorrotada batekin edo gazta apur batekin.


Gomendioa: ogi txigortu pixka batekin lagundu, edo gaztaina erreak gehitu ukitu berezi baterako.