Udazkenerako errezeta erraza eta goxoa

Kalabaza izaten da garai honetan, eta, beraz, kalaba-krema gozoa errez prestatzeko pausoak dituzu hemen.

Kalabaza-krema goxoa (4 pertsonarentzat) 🎃

Prestatzeko denbora: 30 minutu

🥕 Osagaiak:

🔥 Prestaketa:

  1. Tipula eta azenarioa txikitu, eta lapiko batean olio apur batekin erregosi 5-7 minutuz, bigundu arte.

  2. Kalabaza eta patata gehitu, eta pare bat minutuz nahastu.

  3.  Barazki-salda bota, eta su ertain-baxuan egosi 20 minutuz, dena bigundu arte.

  4. Sua itzali eta guztia irabiagailuarekin pasa, krema leuna geratu arte.

  5. Gatza eta piperbeltza doitu.

  6. Zerbitzatu bero-bero, gainetik krema txorrotada batekin edo gazta apur batekin.


Gomendioa: ogi txigortu pixka batekin lagundu, edo gaztaina erreak gehitu ukitu berezi baterako.