Sukaldean erabili daitezkeen gatz motak

Ez dakizu zein den erabiltzen duzun gatza? Ikasi bereizten eta gozatu!

Kozinatzerakoan ezinbestekoa den elementua dugu gatza; janariaren zaporea aberasteko historian erabilitako elementurik zaharrena da, eta bere kontsumoa murriztea gomendatzen bada ere, harribitxi zuri honek ematen die bizia elikagaiei. 

Gatzak sekulako garrantzia izan du historian zehar, eta ordain txanpona ere izan da; hori bakarrik ez, eta elikagaiak mantentzeko ezinbesteko elementua ere izan da, eta baita sendagai moduan ere. Egun, Munduaren Osasun Erakundeak dio egunean ez ditugula 5 gramo gatz baino gehiago kontsumitu behar, eta hori ez da betetzen erraza kanpoan jaten dugunean. Baina, eta etxean? Nolakoa da egunero erabiltzen duzuen gatza? Badakizu gatz motak bereizten eta horiei erabilerarik egokiena ematen?